Despre YD

Despre Asociația Club Sportiv “Clubul Șoferițelor”

Asociația Club Sportiv Clubul Șoferițelor a fost înființată în scopul creării unei comunități în care să se regăsescă domnișoarele și doamnele pentru care “șoferia” este pasiune sau necesitate.

Asociația oferă domnișoarelor și doamnelor posibilitatea de a se informa, a comunica și a găsi susținere într-o ambianță de deschidere, încredere și confidență în ale șoferiei și nu numai.

Clubul își propune crearea condițiilor necesare pentru ca fiecare “șoferiță” să iasă din propria individualitate pentru a găsi sau oferi încredere și forță în coeziunea comunității noastre, obținând astfel o identitate în spațiul public românesc.

Scopul A.C.S.Clubul Șoferitelor este acela de a reuni, într-o comunitate dinamică și receptivă, cât mai multe șoferițe, indiferent de vârstă, ocupație, experiență la volan, tocmai pentru a facilita comunicarea și schimbul de experiența în materie auto, dar nu numai!

Din aceste motive, Asociația iși propune realizarea de proiecte atât pentru șoferite cât și pentru tinerii și tinerele ce își doresc să obțină permisul de conducere. Totodată Asociația este prezentă și în spațiul online la adresa www.clubul-soferitelor.ro unde persoanele interesate pot avea acces la informații, sfaturi și noutăți privind lumea automobilistica și tot ceea ce implică.

Prin activitatea desfășurată, Clubul Șoferițelor – ca și club sportiv, își propune:

§ organizarea de evenimente auto care să pună în valoare “driving skill”-urile și “tuning skill”-urile pe care le posedă femeile.

§ organizarea de training-uri dedicate tinerilor ce doresc o inițiere în lumea automobilistică.

§ să educe opinia publică și să demonstreze că ideile preconcepute cu privire la femeile-șofer sunt neintemeiate.

§ să sprijine femeile să se implice mai mult în domeniul auto și să aibă curajul să își urmărească pasiunile în acest sens.

 

Despre proiectul Young Drivers

Accelerata dezvoltare a societății a contribuit, inevitabil, la sporirea numărului de autovehicule participante la trafic și la scăderea considerabilă a vârstei  celor care obțin permisul de conducere, un lucru bun de altfel, însă nici creșterea alarmantă a numărului “victimelor șoselelor” nu poate fi trecută cu vederea. Această realitate este și promotorul programului “Young Drivers”, pentru că mai eficientă decât sancțiunea – în remedierea unei probleme – nu este decât prevenția.

Programul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 16-17 ani care sunt interesați de sfera auto – atât din ipostaza viitorului șofer cât și din cea a pedestrului – accentul căzând pe noțiuni legate de siguranța pe drumurile publice.

In cadrul “Young Drivers” ne propunem să imbinam utilul cu plăcutul, tinerii familiarizându-se atât cu cu legislația rutieră în vigoare (Codul Rutier), cu procedee de prim-ajutor cât și cu noțiuni elementare de mecanică, toate acestea facilitându-le, în final, obținerea permisului de conducere și conștientizarea riscurilor și responsabilităților ce vin odată cu acesta.