Voluntariat

Voluntariatul – o opţiune pentru dezvoltarea personală

 

Deseori, auzim: “sunt prea ocupat/ocupată pentru a mai face şi altceva… pentru cei care au nevoie, pentru noi toţi “ sau  “am ceva idei, aş vrea să schimb lucrurile pentru că aşa cum sunt nu e bine, nu-mi plac…dar e prea complicat, nu am cum…, unde şi cu ce…“ .

Altfel spus, aşteptăm ca alţii şi nu noi să facă câte ceva ca apoi să constatăm că ar fi putut fi altfel, că noi am fi făcut mai bine.

Da, sunt oameni inteligenţi, care văd lucrurile şi din altă perspectivă decât cea cu care ne-am obişnuit,  au soluţii de prevenire sau  rezolvare a unor probleme, care au idei de a ne îmbunătăţi viaţa, însă nu acţionează în mod concret pentru a le pune în aplicare.

 

Clubul Şoferiţelor oferă premisele de a vă manifesta în sensul celor mai sus spuse, de a face ca pasivitatea să fie doar o noţiune şi nu o stare de fapt pe care o trăim.

Noi, echipa de la Clubul Şoferiţelor suntem convinse/convinşi că întotdeauna oamenii de acţiune au “mişcat lucrurile “ în sensul bun pentru semeni, având o satisfacţie personală dar şi … de ce să nu fim pragmatici… folosind aceasta pentru dezvoltarea propriei personalităţii, pentru o  recunoaştere în societate şi implicit, pentru o deschidere spre alte drumuri/ţeluri pe care ni le-am propus.

 

La urma urmei, voluntarul prin acţiunile sale creează starea de bine, bunăstarea semenilor şi în mod logic şi binele său.

Dacă râul îşi sapă singur albia prin care curge, noi – oamenii şi în mod deosebit cei tineri de ce nu ne putem crea viaţa pe care o trăim?  De ce să aşteptăm până vom ajunge să practicăm o profesie, sperând că atunci vom face ceva având mijloacele necesare. Da, se poate şi atunci dar altele vor fi priorităţile şi obligaţiile, voluntariatul facându-şi cu greu loc.

 

Dezvoltarea personală presupune voinţă de a face lucrurile să meargă.

Dacă ai idei şi ţi-ai schiţat un proiect în zona voluntariatului sau vrei să participi la proiecte iniţiate de alţi membri, intră în echipa Clubului Şoferiţelor pentru a da concreteţe şi valoare acestor proiecte. Succesul unui proiect va deschide drumul către alte succese.

Vei găsi şi te vei identifica în echipa Clubului Şoferiţelor ca un om constructiv, optimist, util şi important.

La rubrica pasiuni extraprofesionale din CV-ul tău vei putea menţiona date concrete şi convingătoare care vor face diferenţa, fiind luate în seamă.

Pentru a deveni voluntar al Asociației Club Sportiv Clubul Șoferițelor sau pentru a afla mai multe informații scrie-ne un mail pe adresa: office@clubul-soferitelor.ro

 

Comments are closed.