Bertha Benz și apariția patentului – primul automobil din istorie

 

În spatele oricărui bărbat puternic se află o femeie! Așa cum a fost și Bertha Benz pentru soțul ei, căruia i-a susținut ideile legate de invenția patentului DRP 37435. Cum însă succesul comercial întârzia să apară, Bertha s-a hotărât să convingă publicul în legătură cu avantajele condusului. Astfel, într-o dimineață, fără știrea soțului, a plecat cu cei doi fii ai săi pentru a străbate distanța dintre Mannheim și Pforzheim. Aceștia au ajuns la destinație cu bine și l-au informat pe Karl Benz despre succesul obținut printr-o telegramă. După acestă calătorie, succesul noului vehicul fără cai s-a răspândit cu repeziciune și a convins criticii de fiabilitatea automobilului patentat.

Cu ocazia acestei excursii, Bertha a devenit și prima femeie mecanic, aceasta fiind nevoită să desfunde un carburator blocat. Doamna Benz poate fi numită și primul pilot de teste deoarece la întoarcere a sugerat soțului să adauge încă o viteză la cutia vehiculului pentru a ușura abordarea rampelor.

 

Autor: Mia28

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Comentarii (1)

 

  1. Cris spune:

    A strabatut peste 90 de kilometri, ceea ce mi se pare imens, tinand cont de ce ”masina” avea la dispozitie. Dar si drumul dintre Pforzheim si Mannheim e superfain, strabate Karlsruhe si bijuteria de oras numita Heidelberg. Merita reconstituita calatoria asta, si nu numai de fanii Mercedes.

Adaugă comentariu